Věci od Logitechu a práce na patchi

01.06.2013 17:19

Společnost Logitech umožnila SCS Software lépe zapracovat podporu jejich herních ovladačů do ETS 2, a navíc poslala haldu zkušebních vzorků. Možná bude i nějaká soutěž. Nakonec je zde interní seznam změn, které se posléze dostanou do finálního patche.

Hoši v SCS Sofware dostali od společnosti Logitech velice zajímavou nabídku bližší spolupráce. Bodou mít přístup k vývojářským nástrojům k jejich ovládacím zařízením, což jim dovolí lépe využít jejich možností. Navíc získali i hromadu herních ovladačů, na kterých budou moci testovat.

img

Na další fotce můžete vidět testování hardware v praxi.

img

Při pohledu na tu hromadu železa v SCS dostali nápad - mohli by uspořádat soutěž s ETS 2 o velice lákavé ceny. Pokud máte kvalitní volant s pedály a řadicí pákou, není pochyb, že to při hraní jejcih simulátorů poznáte.

Na patch pro ETS 2 si ale budete muset ještě trochu počkat. SCS si ovšem uvědomuje, že tak docela neúnosně napíná mez váší trpělivosti. Chystají se ale velké věci, do příštího patche, stejně tak do simulátorů tahačů od SCS. Vývoj a testování velkých technologických změny ale potřebuje čas, nejde je vydat napůl hotové. Většina práce na změnách v tomto patchi už je hotová, takže mějte strpení. Čekání je už téměř u konce (i když ne tak docela, spiš to nebudou dny, ale týdny, než bude všechno doladěno).

Určitě vás zajímá, co trvá tak dlouho. Pro tentokrát máte možnost trochu nahlédnout do zákulisí vývoje a podívat se na neupravovaný seznam změn, které byly SCS včera rozeslány betatesterům společně s patchem 1.3.51. Jak číslo verze napovídá, patch prošel značným počtem inkrementálních změn v průběhu minulých měsíců, a to tento seznam pokrývá jen změny z předchozí interní verze 1.3.38.


Ahoj

Konečně po dlouhé době máme testovatelou verzi.

Patch z 1.3.38
https://_skryto_

Plná instalaca
https://_skryto_

Provedli jsme několik značných úprav, proto bohužel dlouho trvalo, než jsme věci dostali zpět do stabilní podoby. Je možné, že najdete ještě nějaké chyby. Mějte na paměti, že uložené pozice a profily z této verze nejsou kompatibilní s předchozími, proto byste měli mít záložní kopie v případě, že se něco pokazí nebo budete chtít přepnout zpět na předchozí verzi.

První velkou změnou je změna formátu mapy z jednoho souboru na sadu sektorů. To umožňuje více lidem pracovat na různých částech mapy a může dovolit koexistenci modů, které nezávisle rozšiřují odlišné části světa. Změnili jsme také formát souborů definicí kvůli zlepšení kompatibility jistých typů modů. Existující mapy ve starém formátu bude třeba otevřít v editoru a znovu uložit, než budou připraveny k použití.

Druhá velká změna je přidání asynchronního nahrávání. Významná část dat se teď nahrává asynchronně, tím se lze vyhnout krátkodobým zamrzáváním hry. Mějte na paměti, že některé věci (většinou souvislé s AI provozem) nepodporují asynchronní nahrávání, takže zamrzávání se může stále objevit.

Jako vedlejší produkt práce na podpoře více monitorů (stále experimentální) části hry, které nesouvisí s uživatelským rozhraním už nepoužívají černé pruhy na neširokoúhlých rozlišeních, místo toho se vertikálně rozšíří zorné pole. GPS a zpětná zrcátka na obrazovce jsou umístěna na původních pozicích.

Známé problémy: *) Některé nové texty jsou stále v angličtině a tato verze nebyla aktualizována z GetLoc.
*) Mapa obsahuje části, které se budou napojovat na DLC. Momentálně nejsou označeny jako nedostupné, takže je jde vidět na mapě a nejde získat 100% objevení mapy.
*) Značky v nových částech mapy nejsou ještě hotové.
*) Při nahrání starší uložené pozice budou v konzoli chyby ohledně různých objektů pískolomu. To je očekávané.

Další změny:
*) Částečně zlepšena odolnost proti chybějícím datům
*) Je možno změnit délku dráhy spojkového pedálu proměnnou g_pedal_clutch_range
*) Motor spotřebovává palivo i když jede naprázdno
*) Různé opravy a zlepšení palubních indikátorů a podsvětlení
*) Úpravy fyziky + silnější spojka
*) Podpora výstupu telemetrie tahače pro použití třetími stranami (stále se pracuje)
*) Parametry force feedbacku vytaženy do definičního souboru, takže je možnost je upravovat mody
*) Opraveno objiždění autobusových zastávek provozem v UK
*) Přidána psycholgická brzda na některé vzory silnic
*) Opraven elektrický sloup u pil
*) Opravena čáry ve vzduchu u náběrových agentur
*) Upravena značka "dej přednost v jízdě"
*) Opravena díra v zalesněné hoře
*) Opraveno chybějící světlo nad 3. dveřmi garáže
*) Magnum: Upraveny nátěry, zúženy blatníky
*) Opraveny různé zastávky autobusů
*) Opraven chdník v Bremenu
*) Opraveno alpha řazení značek v tunelech
*) Přidáno značení "stop" na některé vzory silnic
*) Opraven směr šipek na značkách kruhového objezdu
*) Upraveno zatáčení provozu na některých křižovatkách pro zabránění nehodám
*) Opraveny stíny některých doplňků
*) Opravena intenzita malého světla
*) Opraveno umístění doplňků na přední nosník
*) Volvo: Opraveny animace interiéru
*) Scania: Opravy nátěrů
*) Různé opravy na mapě

 

 

Autor : Vertex

Zdroj : Truckgame.cz